Nei Kung
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Nei Kung

Discutii legate de vindecarea cu mainile goale, principii si metode de lucru, autocunoastere si autocontrol
 
AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Laptele si branzeturile

In jos 
AutorMesaj
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptyJoi Sept 05, 2013 6:09 am

NU  este sursa de calciu in organism si voi da si cateva  argumente
Dintr-un aliment ca sa se absoarba calciu , raportul dintre fosfor si calciu trebuie sa fie peste 1,7,iAR in produsele  lactate cel mult este in branza 1.2 Lactate si branzeturile (sunt lapte concentrat ) produc aciditate in organism , corpul este, poate, si trebuie sa functioneze bazic, si scoate  calciu din oase si coloana vertebrala sub forma de  hidroxid de calciu si bicarbonat de calciu care tamponeaza acidul ca organismul sa functioneze bazic .
Raportul de acizi grasi nesaturati  asupra acizi gras saturati in produsele  lactate este 1la 1
Calciu ca sa se aboarba , trebuie ca cel nesaturat sa fie cel putin de 3 ori mai mult decit cel saturat .
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptyMar Sept 24, 2013 11:28 pm

Ca si structura chimica, laptele de vaca este total nepotrivit omului. Nu inseamna ca daca contine calciu mult, este benefic pentru om. Ceea ce conteaza este CE elemente contine, in ce cantitati si in ce proportii in relatie cu celelalte componente chimice, pentru a forma un aliment hranitor pentru organismul uman.

Niste informatii generale ce TREBUIE stiute despre laptele de vaca, pe care medicii nu le zic:

"- Proteine 3,4-3,5 g%
- Glucide 4,5 g%, formate aproape în exclusivitate din lactoza( zaharul din lapte). Nu conţine oligozaharide
- Lipide 3,5 g%
- Calorii 65 kcal%
Contine majoritatea vitaminelor si mineralelor

- Contine o mare cantitate de AA( aminoacizi) ramificati sii aromatici. Acestia reduc utilizarea proteinelor din laptele de vaca.
- Contine IgA( imunoglobulina A) si IgG( imunoglobulina G), dar nu şi IgA secretor
- Slab continut enzimatic, influentand negativ digestia si absorbtia sa la sugar si la copilul mic
- b-lactoglobulina este proteina alergizanta a laptelui de vaca, implicată în :
– aparitia alergiei respiratorii la copil
– eczema
– colici abdominale rebele (chiar consumat de femeia care alapteaza)
– moartea subita
- Produce încarcarea cu amoniac a sangelui la copilul mic (nefrotoxic, neurotoxic, scazand functia cognitiva si indicele IQ)
- Fierberea determina formarea de legaturi glicozidice cu proteinele, marindu-le potentialul alergizant
Fierberea distruge 50-80% din vitamina C
Stimuleaza producerea de mucozitati la nivel nazal, bronsic si intestinal, ce maresc riscul infectios si astmatic ; se reduce astfel absorbtia principiilor alimentare, a mineralelor şi vitaminelor, favorizand absorbtia toxinelor
Contine HISTAMINA, principala substanta pro-alergica.
NU contine liganzi si astfel nu este impiedicata inmulirea florei patogene intestinale la sugari
Are de 2 ori mai putina galactoza decat laptele uman ; mielinizare deficitara sau intarziata a SNC( sistemul nervos central) al sugarului
Este de 3-4 ori mai bogat in saruri minerale decat laptele uman, determinand o sarcina osmotica ridicata asupra rinichiului (287 mOsm), cat si sete, alimentatie intempestiva, obezitate, diabet
Contine mult Na+ (0,5 g/l), determinand cresterea presiunii osmotice, sete (vezi mai sus)
(din 8-9 litri de lapte se obtine 1 kg de branza)
Contine 125 mg% (laptele) si 983 mg% (branza) – Calciu, dar cu biodisponibilitate inferioara
Raportul Calciu / Fosfor << 1,7, cu efect negativ asupra absorbtiei metalului
Creste frecventa cariilor, a artritei reumatoide şi a osteoporozei (adica invers, fata de ceea ce se sustine în reclamele comerciale televizate)
Cuprul este de 2 ori mai redus ca-n laptele uman
Contine acid miristic
Contine mai putin colesterol decat laptele uman, dar in cea mai mare masura sub forma oxidata
NU contine AG( acizi grasi) omega 3
Raport AG saturati / AG nesaturati = 1. Consecinte :
– efect nefavorabil asupra absorbtiei Calciului
– iritanti gastrici
– pro-aterogeni ; AG saturati cu lant scurt (C 4,6,:doh: alaturi de progesteronul din l.v. sunt responsabili de aparitia şi intretinerea acneei juvenile
Colesterolul şi zaharul “ascuns” din cascaval si frisca
Consumul de lapte de vaca si produse lactate la grupa de varsta 0-14 ani, creste semnificativ riscul aparitie diabetului de tip I !!!"
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptyMier Oct 09, 2013 9:34 pm

Desigur ca multa lume se teme ca daca nu maninca brinza si nu beau lapte , organismul nu are calciu .
Ei bine pentru a elimina aceasta teama , scriu citeva alimente care contin calciu
prune uscate
seminte de susan
cartof
pulbere de roscove
soia
migdale
ciuperci
alune
seminte de in
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptySam Oct 19, 2013 7:29 am

Alergia la lapte
La copii determina eczeme , astm , diaree , voma, malabsorbtia substantelor nutritive .
Alergenul incriminat si responsabil este beta-lactoglobulina , o proteina care face parte din zerul de lapte , multi copii si adulti au in sangele lor anticorpi impotriva acesteia .
Bebelusii pot deveni sensibili la proteina din lapte prin intermediul laptelui de mama , daca regimul alimentar al acesteia contine lapte si produse lactate .
Cu toate ca majoritatea copiilor dezvolta ´´ toleranta ´´ la lapte la aproximativ varsta de un an , MUCOASA INTESTINULUI continua sa prezinte anomalii.

Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptyLun Oct 21, 2013 5:46 am

Se pare ca noi toti cei ce traim in tarile civilizate, barbati, femei, copii, avem in noi , acumulari de substante foarte toxice, datorita expunerii la mediul chimic, folosirii exagerate a cosmeticelor si a industriei petrochimice, consumului de alimente nocive, etc. Ca si cum asta nu ar fi destul de alarmant, aceste toxine trec direct in laptele matern, care mai departe ajunge in corpul bebelusilor.

Daca este sa fie luat la analizat, laptele matern nu contine doar proteine, grasimi, zaharuri, ci si o cantitate imensa de metale grele,pesticide, compusi pe baza de benzina etc.

Datorita faptului ca laptele matern contine o cantitate mare de grasimi si proteine, acesta tinde sa atraga metalele grele si alti compusi chimici.
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptySam Oct 26, 2013 6:35 am

diabetul de tip 1 are una din cauze o alergie la albumina serica bovina (BSA) , o substanta care se gaseste in produsele lactate . Acest BSA , reactioneaza incrucisat cu celulele din pancreas , poate trece de la mama la copil cind mama e insarcinata. Asadar in timpul sarcinii , dar si daca alapteaza e bine sa nu consume lapte sau produse lactate
Cazeina din lapte de vaca cit si cazeina din laptele de oaie sau lapte de capra determina alergii si aduc modificari urite in sistemul imunitar al copilului .
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptySam Noi 02, 2013 12:14 am

Deseori auzim ca proteinele animale sunt indispensabile vietii .
Sa analizam un pic ce anume primeste organismul cind maninca proteine animale .
Proteinele ajung in stomac apoi in intestin unde se transforma in pectine . Pectinele , ajungind in sange ele se transforma in 2 tipuri-
1. pectina cu nitrogen
2.pectina fara nitrogen

Pectina cu nitrogen, se descompune mai departe in altii compusi si se elimina
Pectina fara nitrogen da organismului nostru 50-60 % energia corpului . Aceasta parte se numeste CARBON .
Organismul trebuie sa foloseasca o mare cantitate de energie pentru acest proces si timp indelungat (3-5 ore)ca sa transforme proteina animala in carbon .

Concluzia este ca a avea energie din produsele animale necesita energie mare pentru procesare , la care se adauga si uzura organismului ....
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptySam Noi 02, 2013 10:19 pm

Laptele produce mucozitati la nivel nazal , bronsic si intestinal
Creste riscul infectios si astmatic
Se reduce absorbtia glucidelor , lipidelor , proteinelor , a mineralelor si vitaminelor si favorizeaza absorbtia toxinelor .
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptyDum Dec 15, 2013 3:05 am

Omul manaca, carne pentru ca nu stie ce este aia alimentatie, doar din acest motiv, si are impresia ca daca tine de foame este sanatos!! Daca este atat de buna dieta carnivora atunci nu ar aparea atatea boli la nivelul sistemului circulator, nervos, etc :-)
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptyMier Dec 25, 2013 2:03 am

"Laptele este asociat in mod traditional cu aportul mare de calciu. Aceasta opinie a fost indusa constant, timp de zeci de ani, de Consiliul American pentru Produse Lactate, organizatie motivata de o agenda economica. Pentru o mai mare credibilitate, produsele lactate au fost imbogatite cu vitamina D, factor indispensabil pentru buna asimilare a calciului.
In privinta aportului mare de calciu pentru oase, lucrurile nu stau chiar asa. Conferinta nationala a institutiilor sanitare din SUA (1994) a concluzionat ca echilibrul calciului si gradul de densitate a oaselor depinde nu atat de aportul de calciu, cat de raportul dintre aport si pierdere. Un articol din revista SCIENCE (1986) aduce dovezi ca lipsa totala de activitate fizica timp de doua- trei saptamani duce la pierderea a 50% din calciu, indiferent de aportul de calciu.

Un alt lucru care contrariaza este ca tarile mari consumatoare de lapte au si cea mai ridicata incidenta de osteoporoza. Explicatia a fost deja expusa: produsele lactate contin si multe proteine, iar procesarea proteinelor “fura” calciul din oase. In loc sa fie solutia osteoporozei, laptele pare sa fie o parte a problemei.
In alta ordine de idei, administrarea laptelui de vaca la copii de pana la sase luni poate cauza diabetul de tip 1. Fenomenul se datoreaza faptului ca laptele contine 18 aminoacizi pe care organismul copilului nu-i recunoaste si ca atare produce anticorpi impotriva acestora. Acesti aminoacizi se aseamana cu pancreasul, iar anticorpii, in actiunea lor, ataca nediferentiat si pancreasul. In SUA, la ora actuala se interzice utilizarea laptelui de vaca pentru sugari. In plus cazeina – proteina cea mai alergizanta – precum si alte toxine din lapte provoaca alergii pentru 10% din copii
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptyMier Dec 25, 2013 11:08 pm

Laptele si produsele lactate
Are aminoacizi aromatici si ramificati care reduc utilizarea proteinelor sale
Are un slab continut enzimatic
Proteina –betalactoglobulina cel mai energizant factor din laptele de vaca--PRODUCE
1- alergie respiratorie la copii,
2- eczeme,
3-colici abdominale rebele la copii,
4- se transmite prin laptele de femeie,
5-trece prin intestinul copilului fara sa fie feliata ,
6- produce incarcarea cu amoniac a sangelui nefrotoxic (rinichi ) , neurotoxic (creier) , scade functia cognitiva si indicele IQ.
7- Aminoacizi aromatici care intra in intestinul gros se trasforma in compusi fenolici sub actiunea florei microbiene, care sunt iritanti cu aspect cancerigen
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptyMier Ian 01, 2014 3:49 am

Legat de carne, pai pentru a ne da seama daca ea - carnea are vreun efect nemaipomenit asupra creierului , trebuie sa ii analizam componentele.

"Apa=75%
Substanta uscata=25%
Substante azotate:
a)proteice=18,5%(miogen,actina,miozina,actomiozina,globulina x si mioalbulina)
b)neproteice(carnozina,metilcarnozina,carnitina,creatina,creatinina,a-
cid creatin-fosforic,sarcozina)
Substante extractive neazotate=0,9%(glicogen,glucoza,acid lactic)
Lipide=3%(steride:colestol=0,1-0,2%,fosfatide:lecitina,cefalina si
plasmogen)
Compusi fosforici:0,7%(saruri minerale=1%,Na,Ca,Mg,Fe,P)
Diferiti produsi metabolici,fermenti si vitamine=0,2%.
Substantele proteice:
1)Proteinele din sarcoplasma
a)proteinele din miofibrile:miozina,actina,actomiozina,tropomiozina,
paramiozina,contractina,metamiozina,fractiunea Tsao,nucleotropo-
miozina
b)proteinele din plasma interfibrilara:miogenul,mioalbumina,mio-
globina,globulinax,miostromina
2)Proteinele nucleului:nucleoproteidele
3)Proteinele stromei:colagenul,elastina,reticulina
Substantele extractive neproteice:
1)Substante extractive azotate neproteice:nucleotide,baze purinice,
creatina,creatinina,dipeptide,tripeptide
2)Substante extractive neazotate:glicogenul,acidul lactic,lactacido-
genul,inozitolul
Lipidele:fosfolipidele,colesterolul,grasimile neutre
Substantele minerale din muschi sunt in numar si cantitati varia-
bile,in functie de muschi si de varsta animalului.Ele sunt reprezenta-
te de saruri de K,Mg,Ca,Na sub forma de cloruri si carbonati.
Vitaminele din carne.Produsele animale sunt surse valoroase de
vitamine,in special pentru vitaminele din grupul B,iar ficatul pentru
vitamina A.
Enzimele.In tesutul muscular se mai intalnesc numeroase si variate enzime,in special proteolitice si lipolitice,care joaca un
rol deosebit in procesele biochimice de maturatie a carnii."

Se pare ca nimic din ceea ce este continut de carne , nu este atat de nemaipomenit sau ne mai intalnit. ...Deci raspunsul meu este , NU, nu exista nimic din carne ce ar putea ajuta in special la dezvoltarea creierului.
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Sunetul apei limpezi
Admin
Sunetul apei limpezi


Mesaje : 698
Data de înscriere : 25/08/2013

Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  EmptyLun Feb 10, 2014 2:26 am


.
Alimentatia si grupele sanguine E UN MIT .... deconspirat
Se tot discuta de combinarea alimentelor in functie de grupa sanguina si ca aanumite grupe de sange ar trebui sa consume carne , altele nu , anumite fructe , altele nu etc etc etc . Nu intru in detalii de ´´ diferentieri ´´ pe grupe sanguine .Si ca sa se inteleaga DE CE spun ca este un mit o sau dau un exemplu simplu .
Faptul ca grupa sanguina B TOLEREAZA mai bine in comparatie cu grupa sanguina A carnea NU DEMONSTREAZA NIMIC fata de sanatatea ADUSA DE CONSUMUL carnii , astfel ca grupele sanguine si hrana sunt ´´ adevarate ´´ daca compari intre ele , DACA NU , NU . Si ca sa lamuresc si mai bine lucrurile , ORICE PRODUS DE ORGINE ANIMALA E ACID SI SCOATE CALCIU DIN OASE, indiferent de grupa sanguina . Asadar daca privesti superficial grupa sanguina poate fi valabila , dar in profunzime NU E ....
Concluzia este urmatoarea :
grupa sanguina si alimentatia nici o legatura
Sus In jos
https://neikung.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Laptele si branzeturile  Empty
MesajSubiect: Re: Laptele si branzeturile    Laptele si branzeturile  Empty

Sus In jos
 
Laptele si branzeturile
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Nei Kung :: Alimentatia :: Hrana omnivora-
Mergi direct la: